Digitraffic
magnifying glass

Junaan.fi

Junaan.fi näyttää reaaliaikaista tietoa junien aikatauluista, tiedotteet, karttanäkymän ja junien vaunukokoonpanot.

Junaan.fi tarjoaa reaaliaikaisen ja helppokäyttöisen näkymän Suomen junaliikenteestä. Palvelusta löytyy asema- ja junahaku, aikataulut, karttasijainti, asema- ja junatiedotteet sekä junien kokoonpanotiedot. Verkkosovellus on toteutettu avoimena lähdekoodina, joka on nähtävillä GitHub-palvelussa.

Kotinäkymä

Kotinäkymästä voit hakea tiettyä asemaa tai ajossa olevaa junaa vapaatekstihaulla. Tämän lisäksi voit hakea lähintä asemaa tai junaa oman sijaintisi perusteella. Näkymässä näytetään myös valitsemasi suosikkiasemat, joiden kautta pääset nopeasti katsomaan aseman juna-aikatauluja.

Asemanäkymä

Asemanäkymästä näet asemalle saapuvat ja lähtevät junat, sekä kartan, jossa asemalta lähtevät ja asemalle saapuvat junat näkyvät kartalla. Painamalla tiettyä junaa aseman aikataulunäkymästä, avautuu junanäkymä, jossa näytetään yksityiskohtaisempaa tietoa junasta ja sen matkasta.

Junanäkymä

Junanäkymästä näet yksityiskohtaista reaaliaikaista tietoa tietystä junasta. Seuraavissa kappaleissa kuvataan näitä tietoja tarkemmin.

Kartta

Junanäkymän kartsta näet junan reaaliaikaisen sijainnin, sekä junan reitin ja reitillä olevien asemien aikatauluarviot. Kartasta näet myös asemalaiturien numerot, sekä asemalaiturien ääriviivat korostetusti, joka auttaa sinua asemoitumaan junan pysähtymissektorien mukaisesti.

Junan kokoonpano

Kartan alapuolella näet junan reaaliaikaisen kokoonpanon, eli junan vaunuyksiköt. Lähijunia tarkasteltaessa näet myös junan ovien reaaliaikaisen statuksen (ovet ovat joko kiinni tai auki). Tiettyä junavaunua painaessa avautuu vaunun yksityskohtaiset tiedot, sekä vaunukartta. Kaukojunille vaunukartta näyttää myös istumapaikkojen varaustilanteen.

Juna-aikataulut

Junanäkymä näyttää junan aikataulun myös perinteisessä taulukkomuodossa, jossa näkyy jokaisen aseman kohdalla reaaliaikainen lähtö- ja saapumisaika-arvio. Näkymän vasemmassa reunassa näkyy myös tieto siitä kummalla puolella junaa laituri sijaitsee junan etemissuunnan mukaisesti. Tällöin tiedät junasta poistuttaessa kummalta puolelta junan ovet aukeavat.

bug_reportLöysitkö virheen? Auta meitä parantamaan tätä sivua.