Digitraffic
magnifying glass

Tiedotteet

Muutoksia tiesääasemiin ja niiden antureihin

create9.5.2022

Tiesääasemien keruissa tehdään muutoksia viikolla 20 ti–to 17.–19.5.2022 ja tämä aiheuttaa muutoksia rajapinnoista palautettavaan dataan. Aiemmin yhdestä fyysisestä sijainnista kerättiin dataa teknisten rajoitteiden vuoksi useilla asematunnuksilla. Jatkossa kaikki yhdestä sijainnista tuleva data on yhden asematunnuksen alla, joten jaettavien asemien määrää vähenee.

Muutos koskee niitä asemia, jotka ovat oikeasti tyypiltään RWS200 asemia, mutta näkyvät rajapinnassa ROSA-tyyppisina. Muutoksen jälkeen nämä asevat näkyvät rajapinnassa RWS_200 -tyyppisinä aiemman ROSA-tyypin sijaan. Asemat, joita muutos ei koske, jäävät ROSA-tyyppisiksi. Tämän seurauksena “pääaseman” nimi muuttuu ja rinnakkaisasemat poistuvat rajapinnasta. Pääsemalle tulee lisää antureita ja siirtyvien antureiden id ja nimi muuttuvat.

Esimerkiksi ROSA-tyyppinen vt7_Sipoo_Box_1-asema muuttuu RWS200-tyyppiseksi ja siitä tulee ns. pääasema, jolloin sen nimestä poistuu numero-osa lopusta. Tällöin aseman nimeksi tulee vt7_Sipoo_Box ja tyypiksi RWS_200. Rinnakkaisasemat vt7_Sipoo_Box_2, vt7 Sipoo_Box Opt1 ja vt7_Sipoo Box Opt2 poistuvat kokonaan. Rinnakkaisasemien anturit siirtyvä pääaseman alle ja päällekkäisten antureiden nimet muuttuvat. Esim. vt7_Sipoo_Box_2 -aseman anturi 3 TIE_1 siirtyy vt7_Sipoo_Box -aseman anturiksi 101 TIE_3

Uudet anturityypit ovat jo jaossa anturi-rajapinnassa: https://tie.digitraffic.fi/api/v1/metadata/weather-sensors

bug_reportLöysitkö virheen? Auta meitä parantamaan tätä sivua.